Minél régebb óta figyelem a különféle tanfolyamra, konzultációkra, kezelésekre járókat, beleértve magamat is, annál gyanúsabb nekem a „probléma” mint fogalom. Kivétel nélkül minden esetben azért fordul valaki segítségért, mert meg van arról győződve, hogy van egy helyzet, ami megoldásra szorul. Tudom, ez elég nyilvánvalónak tűnik, a kérdésem mégis az, hogy mi van, ha mégsem így van? Mi van, ha az, ami változásra szorul, nem te vagy, még csak nem is a helyzeted, csupán a nézőpontod arról, ami van?

Mi van, ha a történetek, amiket magadról mesélsz a világnak, nem relevánsak, és könnyebben változnak, mint hinnéd?

Az Access Consciousness® módszerét, vagy inkább eszköztárát arra fejlesztették ki, hogy nagyobb tudatosságot teremtsen az életedben és a világban. Abból indul ki, amit talán már te is hallottál:

„A nézőpontod teremti a valóságodat. NEM a valóság teremti a nézőpontodat.”

Ha maradunk a „problémák” kérdésénél: Mit teremt az életedben önmagában az a nézőpont, hogy problémáid vannak? Amikor meg akarod javítani azt, ami elromlott, vajon nem az-e az elsődleges nézőpontod, hogy van valami, ami rossz, amit elrontottál, vagyis te magad is hibás vagy? Az a nézőpontod, hogy bajban vagy? Hogy képtelen vagy? Hogy áldozat vagy? Találd ki, mit teremtesz ezzel!

Mi van, ha az, amit meg akarsz oldani, nem egy helyzet, hanem egy nézőpont, ami valamilyen módon leképeződik a világodban?

Mi az, ami neked nem működik? Az anyagi helyzeted? A munkahelyi kapcsolataid? A tested? Hány nézőpontod van a témáról? Hány nézőpontod van arról, hogy ez rossz, vagy éppen igazságtalan? Hány nézőpontod van a világról, a sorsodról, és persze saját magadról ezzel kapcsolatban? Arról, hogy ezt érdemled, vagy nem ezt érdemled? Hogy elrontottál valamit, ami ide juttatott, vagy mások rontottak el valamit, aminek az áldozatává váltál?

Bármi, amit eldöntöttél erről, nem más, egy olyan nézőpont, amit rögzítettél. És bár távol álljon tőlem, hogy el akarjam venni tőled az fix nézőpontjaidat, van egy dolog, amit talán érdemes megfontolnod. Azokat a lehetőségeket, amiket keresel, éppen az ezek a nézőpontok takarják el. Nem engedik, hogy észrevegyél bármit, ami nem passzol hozzájuk.

 „A nézőpontod teremti a valóságodat. Nem a valóság teremti a nézőpontodat.”

Mi lenne, ha lennének eszközök a kezedben, amelyeknek a segítségével kiemelnéd az életedet a poláris nézőpontok, a helyes-helytelen, jó-rossz világából?

Érzékeld azt a teret, amelyben ezeket nem fixálod, nem teszed igazzá és valóságossá, nem többek egy érdekes elgondolásnál, és nem kell, hogy irányítsák az életedet.

Mennyi szabadságod, levegőd, lehetőséged van arra ebben a másik térben, hogy észrevedd a lehetőségeidet, és válassz valami mást, mint eddig?

 

Az ítéletmentesség végtelenül tágas tere valami olyasmi, amit sok esetben kicsi gyerekek társaságában, az állatok körül, vagy a természetben tapasztalunk meg. Amikor olyanokkal vagyunk körülvéve, akiknek nincsenek nézőpontjai sem rólunk, sem másról. Hajlandó vagy-e arra, hogy ez a tér legyél saját magad számára?  

Vedd most azt az életterületet, amellyel „baj van”. Nézz rá máshonnan! Tedd fel a kérdést: Milyen energia, térűr és tudatosság lehetek, hogy a teljes ítéletmentesség tekintetén keresztül lássam ezt a helyzetet és saját magamat?

Tedd fel a kérdést, és figyelj! Milyen lenne a kedvenc háziállatod szemén keresztül tekinteni erre a dologra és saját magadra? Hogyan érzékelnék a madarak, vagy a fák az erdőben azt, ami vagy, és azt, amilyen helyzetben vagy?

Lehet, hogy valami egészen másra lennél éber?

Az Access Consciousness® egész eszköztára arra lett kifejlesztve, hogy ebbe az ítéletmentes, fix nézőpontoktól mentes térbe juttasson el, amit például a természetben élhetsz meg. Tudom, furcsán hangzik, hogy arra kérlek, legyél olyan magaddal, mint egy kicsi gyerek, vagy egy erdő. És furcsa is.

Mennyire vagy hajlandó furcsának lenni annak érdekében, hogy változzanak a dolgaid?

Az Access Consciousness® olyan pragmatikus eszközöket kínál, amelyekkel könnyedén meg tudod változtatni azokat a nézőpontokat, amelyek azzal ragasztanak bele a különféle élethelyzetekbe, hogy eltakarják a lehetőségeket, amelyek bármely pillanatban elérhetők számodra.

Mi egyéb lehetséges a fix nézőpontok világán túl?

Ha van kedved ezt felfedezni, csatlakozz a Facebook csoportomhoz, és tudj meg többet a lehetőségekről ITT.

Aktuális programjaimról ITT tájékozódhatsz

A mindig nagyszerűbb lehetőségeknek milyen terét teremthetjük együtt?