7 lépés a pénzügyi működésed megváltoztatására

Dr Dain Heer írása

A jelenlegi anyagi helyzetedtől függetlenül, a bőség és jólét lehetséges, és TE vagy a megteremtésének a forrása! Gyakran hisszük azt, hogy ha egyszer örökölnénk, vagy nyernénk a lottón, akkor majd sikerülne kezelni a pénzügyi helyzetünket, és akkor majd boldogok lennénk. Semmi rossz nincs az öröklésben vagy a lottónyereményben… és még mi egyéb lehetséges?

Mit tehetnél ma, hogy most rögtön elkezdd megváltoztatni az anyagi helyzetedet? 

Íme, hét kulcs ahhoz, hogy még ma elkezdd átformálni a pénzügyi valóságodat!

  • Hozz létre egy 10%-os számlát! Minden forintnak, amit keresel, tedd félre a 10 %-át , és ne költsd el – soha! Eljön majd egy olyan pont, amikor figyeled, hogy hogy növekszik az összeg, a figyelmed pedig nem a pénzre összpontosul többé. Az összes stressz, ami a pénz körül van, eltűnik a világodból. Azok az emberek, akik tényleg tehetősek, hajlandóak BIRTOKOLNI a pénzt- nem csak költeni.

  • Hordj magaddal pénzt! – Vigyél magaddal mindig annyi pénzt, amennyit egy tehetős ember hordana magával. Neked mennyi ez az összeg? Mennyinek kellene a tárcádban lennie, hogy jómódúnak érezd magad? Bármennyi legyen ez neked, ez az összeg legyen mindig nálad, és ne költsd el. Szokj hozzá ahhoz, hogy birtoklod a pénzt, és a pénz elkezd könnyedebben áramolni.

  • Kezdj el kérdezni! – amikor pénzről van szó, hajlamosak vagyunk levonni a következtetést, hogy ez meg ez a valóság, és ennyi. Annyira régóta megyünk már egy irányba, hogy már térdig járunk a vájatban. Amikor kérdezel, ajtók nyílnak meg: létezik egy tér, ami a könnyedség és a lehetőségek tere. Kérdezd meg: „Mi egyéb lehetséges? Mi kell ahhoz, hogy ez változzon? Hogy lehet ez ennél jobb?” Ha pedig tényleg gyors változást akarsz, használd a tisztító mondatot a kérdéseiddel, és figyeld, hogy hogyan jelennek meg a dolgok varázsütésszerűen. 

  • Milyen lesz az életem 5 év múlva? Ha szeretnél tisztábban látni abban, milyen teremtenek a választásaid, tedd fel a kérdést: „Ha ezt választom, milyen lesz az életem 5 év múlva?” Aztán azt is, „Ha nem választom ezt, milyen lesz az életem öt év múlva?” Ezek a kérdések lehetővé teszik, hogy éber legyél az energiára, amit a választásod teremt. Vannak olyan választások, amivel kapcsolatban örömtelinek és könnyedebbnek érzed magad, és vannak olyanok, amelyek sűrűnek és nehéznek érződnek. Kövesd azt, ami könnyed és örömteli, és jönni fog a pénz.

  • A pénz az örömöt követi. Sokan gondoljuk azt, hogy ha „rendbe tesszük” az anyagiakat, majd boldogak leszünk. Így aztán keményen dolgozunk annak reményében, hogy egyszer majd élvezhetjük az életünket. Valójában fordítva működik a dolog. Válaszd a boldogságot most, és jönni fog a pénz. Mi okoz örömet? Mi kelt életre? Mi tölt fel, és adja az öröm és lelkesedés érzetét? Válaszd ezt most, és nézd, hogy hogyan emelkedik a bevételed!

  • Mutasd a pénzt! Ismételd el ezt háromszor. Mutasd a pénzt! Mutasd a pénzt! Mutasd a pénzt! És azt is mondhatod, hogy megkaphatnám a pénzt most? Ezt is ismételgesd! A pénz a szolgáltatás nyújtása után „jön”. Alapvetően egy melléktermék. Viszont hajlandónak kell lenned elkérni. Ha azt szeretnéd, hogy az emberek és az Univerzum pénzt adjon neked, az egyik legjobb kérdés, amit feltehetsz ez: „Megkaphatnám most a pénzt?”

  • Neked mi a könnyű? Az a dolog, ami neked a legkönnyebb, aminek szerinted semmi értéke, az fogja a legtöbb pénzt hozni. Mit szoktál csinálni, aminek szerinted semmi értéke, amiért pedig hatalmas összegeket fizetnének mások? Azt gondolod, hogy mivel neked könnyen megy, mindenki másnak is könnyen megy. Nem igaz! Ami neked egyszerű, egyáltalán NEM az másoknak. Hogyan használhatod azt, ami neked egyszerű arra, hogy pénzt keress vele?

Készen állsz arra, hogy birtokold a pénzt? Készen állsz arra, hogy bőségben és jómódban élj? Hajlandó lennél befogadni? Ahogy elkezded használni ezeket a kulcsokat, annak a módját változtatod meg, ahogyan a pénzzel kapcsolódsz. Amikor megváltoztatod a pénzzel való kölcsönhatásodat, a pénzzel kapcsolatos tapasztalataidat is változtatod… és ez még csak a kezdet?

Ha tetszettek az eszközök, lehet, hogy érdekel Dain 8 részes videósorozata az Udemy.com-on. ITT találod.

A cikk eredetije angol nyelven ITT található