A pénteki Facelift tanfolyam után szombat reggel kaptam egy üzenetet. Idézek belőle:
“Szia! Képzeld, már az állomáson észrevettem, hogy nagymértékben csökkent a kézfejemen lévő visszértágulatok mértéke! Itthon pedig átöltözés közben, lehajtva a fejem, az állam hozzáért a szegycsontom környékén a felsőtestemhez, és teljesen meglepődtem, hogy milyen selymes bőrt éreztem az állammal! Utána ellenőriztem az arcbőrömet, az is sokkal selymesebb lett! Ez fantasztikus! Írom a többit is: a hajvonalnál lévő, mitteszer elkaparásából származó seb behegedt, az arcomon a korosodástól kitágult pórusaim nagymértékben összehúzódtak. A nyakamon a bőr sokkal selymesebb lett (azzal szoktam kínozni magam, hogy megcsípem, és nézem, hogy milyen lassan simul ki). Most azonnal, kb. az 5 évvel ezelőtti állapotnak megfelelően.” Rita
Mi a csuda történt? Mit csináltunk, ami ilyen intenzív változásokat indított be azonnal?
Nem tettünk mást, mint különféle (kézrátétes és szóbeli) eszközökkel kioldottuk a testből azokat a nézőpontokat, amelyek az öregedéssel, pusztulással, halállal, élettel, családi mintákkal kapcsolatosak, valamint magával azzal a ténnyel, hogy van testünk.
Mi köze a nézőpontoknak a testünk alakulásához? 
A nézőpontod teremti a valóságodat. Nem tud a világból semmi megmutatkozni az életedben, csak az, amit a nézőpontjaid szűrőjén átengedsz. Így van ez az életed bármely területével, a testeddel is. Hány nézőpontod van arról, hogy jó dolog-e testben élni? Lehetőségnek és ajándéknak tartod a tested, vagy egy koloncnak, netán egy darab húsnak, amit kontrollálnod kell? Hány nézőpontod van arról, hogy hány éves korban hogy néznek ki a testek? Mikor kezdenek ráncosodni, megereszkedni, meszesedni, fájni? Hány nézőpontod van a testekről általában, amiket soha nem kérdőjeleztél meg?
Az elmúlt két évben megdöbbentő változásokat láttam. Újra és újra rácsodálkozom, mire képes a testünk, ha engedjük, hogy változzon, és nem erőszakoljuk rá azokat a nézőpontokat, amiket megtanultunk, bevettünk, és természetesnek vettünk.
Ilyenkor újra és újra felteszem a kérdést: Mi a csudát teszünk a testünkkel? Mármint a hétköznapokban… Milyen tudatos, milyen fantasztikus képességei vannak, amiket nem ismerünk el? Nem kérdezzük, nem kapcsolódunk vele, hanem a legújabb trend és tudományosan megalapozott irányelvek szerint próbáljuk kontroll alatt tartani, és folyamatosan haragszunk rá, mert nem azt teszi, amit várunk tőle?
De mi van, ha éppen azt teszi? Mi van, ha éppen úgy viselkedik, azt teszi, amit a nézőpontjainkkal rávetítünk? 
Milyen utasítást adsz a testednek a ítélkezéseiddel, amit még nem ismertél el? Tűnődtél már valaha azon, milyen érdekes dolog haragudni arra a testre, aki nem tesz mást, mint megjeleníti azt, amit folyton mondasz neki?
Ha ismered az Access Barst, vagy az Access testkezeléseit, ezek mind abban segítenek, hogy a testedbe zárt nézőpontokat ki tudd onnan oldani, én személy szerint mindenkinek nagyon ajánlom, hogy ha megtanulta, használja őket, amikor csak kéri a teste.
Ha ezeket még nem ismered, van valami, amit most is megtehetsz, hogy nagyobb teret biztosíts a testednek a változásra és önmaga generálására, és kiengedd a nézőpontjaid fogságából:  
1. Ne hibáztasd magad, amiért hibáztatod a tested! Ezt tanultad, erre vagy trenírozva hosszú-hosszú ideje, és pont. Mi egyéb lehetséges?
2. Valahányszor valami zajlik a testedben, ami “nem kellemes”, vagy azon kapod magad, hogy ítélkezel felette, vagy a testek felett általában, mondd el magadban  a következő mondatokat, akár többször egymás után:
“Érdekes nézőpont. Van egy ilyen nézőpontom.”
Valahogy így:
  • Hogy lehetek ilyen ronda?  Érdekes nézőpont. Van egy ilyen nézőpontom.
  • Ebben a korban már nem kellek senkinek. Érdekes nézőpont. Van egy ilyen nézőpontom.
  • Már megint fáj a derekam. Érdekes nézőpont. Van egy ilyen nézőpontom. (Igen, a fájdalom is lehet pusztán egy nézőpont!)
  • Örököltem a hajlamot, nincs mit tenni. Érdekes nézőpont. Van egy ilyen nézőpontom.
  • Kell vagy 10 nap, hogy kikecmeregjek ebből a betegségből. Érdekes nézőpont. Van egy ilyen nézőpontom. Satöbbi, satöbbi…

 

Az érdekes nézőpont lényege, hogy megengedésbe kerülj a nézőpontokkal, elismered, hogy vannak. Ennyi.
Mert a trükk lényege: ha azonosulsz a nézőponttal, megteremted. Ha ellenszegülsz a nézőpontnak, megteremted.Viszont ha megengedésbe kerülsz vele, tudsz szabadon választani. Meg leszel lepve, mennyi minden mozdul el, változik és transzformálódik, ha képes leszel megengedésbe kerülni azzal, amit most választasz.
Mi lenne, ha ez lenne az első lépés ahhoz, hogy barátságot köss a testtel, amit te választottál, és te teremtesz?
A nézőpontod teremti a valóságodat, és nem fordítva. Emlékszel?
Vajon mi történne a testeddel és az életeddel, ha ezt az egy “apró” trükköt következetesen alkalmaznád? Ha szereted azt, ahogyan most mennek a dolgaid, figyelmeztetnem kell, hogy ne próbáld ki a fenti gyakorlatot! 🙂

Viszont, ha kedvet kaptál ahhoz, hogy ilyen és ehhez hasonló eszközöket állíts a változás szolgálatába, ajánlom figyelmedbe az Access alapozó képzéseit, ahol számos testkezelés és szóbeli eszköz nyújt segítséget ahhoz, hogy lesegítsen a kényszerpályáról, és hogy szabadon választhasd meg, hogy neked mi működik. A legközelebbi tanfolyamaimról szóló információkat ITT találod. Amennyiben nem találtál neked megfelelő helyszínt, vagy időpontot,vedd fel velem a kapcsolatot!
Hogyan lehet mindig még jobb?