Voltál már úgy, hogy valaki nagy reményeket fűzött a veled való kapcsolatához? Találkoztál már olyanokkal, akik előre eldöntötték, hogy tökéletes vagy számukra, bölcsebb vagy, vagy éppen többet tudsz náluk? Kezdtél már bele úgy párkapcsolatba, hogy a másik biztosan tudta, hogy te leszel az, aki őt boldoggá fogja tenni, ráadásul örökre? Ha válaszod „igen”, akkor egészen biztos, hogy olyan személy vagy, akiben már csalódtak, és valószínűleg olyan is, akit már hibáztattak. Ha igennel feleltél, akkor olyasvalaki vagy, aki ismeri a kivetítések és elvárások szövevényes világát, és tapasztalta, hogy ezek hova vezetnek.

Ha rád vetítenek valamit, ami nem vagy, és elvárják, hogy ennek megfelelj, előbb-utóbb csalódni fognak benned. Olyan ígéretként alkot meg valaki a maga számára, ami sosem teljesül, és végül csalódottságában elzárkózik tőled, és ezt leginkább akkor tudja megtenni, ha ítélkezik feletted. Azért, hogy kizárhasson, bizonygatni kezdi, hogy rossz vagy, értéktelen vagy, és miért nem kellenél egyébként sem.

Ha őszintén magadba nézel: neked mi a reakciód, amikor érzékeled, hogy valamit rád vetítenek, vagy elvárnak tőled? Meg akarsz felelni, vagy zsigerből hátat akarsz fordítani, és rohannál az ellenkező irányba? Bármelyik is a kettő közül, lehet, hogy nem éppen a szabad választás terében vagy éppen.

Mások kivetítéseivel és elvárásaival nem tudsz annál sokkal többet kezdeni, mint hogy megengedésbe kerülsz velük. Hány olyan kivetítést és elvárást alkalmaznak veled szemben mások, amit talán ki sem mondanak? Hányan vetítik azt rád például, hogy még mindig ugyanolyan vagy, mint tegnap? Hányan vetítik rád, hogy az vagy, amit hallottak, vagy eldöntöttek rólad? Mennyi mindent vetítesz saját magadra, aminek nem vagy hajlandó megfelelni?

Hogyan kerülhetsz megengedésbe a kivetítésekkel? Nos, a legnagyobb szabadság, ha bármi hajlandó vagy lenni (mások szemében). Gondolj most valamire, amit nem szeretnéd, ha gondolnának rólad. Ha megszületik benned a hajlandóság arra, hogy bármi lehess, vagy bármi lehess a mások szemében, eltűnik a feszültség, amit az ítélkezés elleni védekezésből fakad, és lekerülsz arról a kényszerpályáról, hogy folyton azt mérlegeled, melyik az a választás, amiért nem fognak megítélni. (Ha esetleg még él benned a feltételezés, hogy létezik az a választás, amiért senki nem ítél meg.)  Tegyük fel, hogy azt mondják rád, hogy önző vagy. Ha ez fáj, vagy feszültséget kelt benned, akkor ez nyilvánvalóan azt jelzi, hogy ellenállsz ennek. Ha elég bátor vagy, hogy megszabadulj ettől a korlátozástól, javaslom a következő tisztítást: Milyen energia, térűr, tudatosság lehetek, ahogy az az önző alak legyek, aki valójában vagyok? És mindent, ami ezt nem engedi, elpusztítok és nem teremtetté teszek. (Ha ismered az Access tisztító mondatát, erre például bátran használhatod.) Mi fog történni? Egy végtelenül önző alakká válsz, aki fájdalmat okoz másoknak, és átgázol mindenkin? Aligha. Viszont olyasvalaki leszel, akinek a választásait nem köti gúzsba az ítélkezés.

Mi köze a mások kivetítéseinek hozzánk? Nem mindegy, hogy mit gondolnak? Egyrészt mindegy. Érdekes nézőpont mind. Ugyanakkor nem árt tudatában lenni annak, hogy lehetséges, hogy sokkal éberebb vagy annál, mint amit eddig elismertél. A nézőpontod teremti a valóságodat, és vajon hány dologról gondolod azt, hogy a te nézőpontod, pedig valójában a másoké? Emlékszel? A gondolatok, érzések, érzelmek 98%-ára csak éber vagy, nem hozzád tartoznak.

Mennyit tudsz befogadni magadból, másokból és a lehetőségeidből, amikor ragaszkodsz a kivetítésekhez, és nem azzal vagy jelen ítéletek nélkül, ami van? Ha hajlandók vagyunk elengedni ezeket, mennyivel nagyobb tér marad az életünk teremtésének?

Hány olyan személy van, akiket kizársz, mert nem váltották be a hozzájuk fűzött elvárásaidat? Tudtad, hogy ha bárkit kizársz, azzal minden olyasmit is kizársz, amit szeretnél megteremteni? Nos, sosem késő változtatni ezen. Hajlandó vagy-e annak látni az elvárásaidat, amik: érdekes nézőpontnak. Vajon, ha érdekes nézőpontnak tekintenél mindent, amiről azt gondolod, hogy úgy kellene lennie, és levennéd a kivetítések és elvárások szemellenzőjét, mennyivel látnál tisztábban az életed minden területén, mennyivel több lehetőséget vennél észre, ami eddig is ott volt, csak nem ismerted fel?

Mit tehetsz? Ha ismered azAccess Consciousness® tisztító mondatát, használhatod arra, hogy nemteremtetté tedd az összes elvárásodat önmagaddal, másokkal, vagy a különféle helyzetekkel kapcsolatban.

Mennyi könnyedség lenne az életedben, ha annak látnád a dolgokat, amik? Több lehetőség tudna megmutatkozni, vagy kevesebb? Több tere lenne a változásnak, vagy kevesebb? Ha van kedved hozzá, próbáld ki!

Ha szeretnél még több inspirációt a mindennapokban és még több információt, csatlakozz a Facebook csoportomhoz! Szeretettel látlak.